Kırmızı maske, içeriğinde yer alan maddeler sayesinde cildi soyar ve pul pul dökülmesine sebep olur. Böylelikle cilt yenilenmesine katkı sağlayarak leke oluşumunu azaltır ve cilt parlaklığını artırır. Tazmanya biberi asit kaynaklı tahrişlerin minimuma inmesini sağlarken siyah havuç antioksidan görevi görür. B5 vitamini sayesinde iyileşme hızlanır ve hyaluronik asit etkisiyle cilt rahatlar. Kırmızı maske kullananların geri gözeneklere sahip olan ciltlerde iyileşme sağlar. Kırmızı maske uygulaması esnasında herhangi bir acı hissedilmez. İşlemin uygulandığı bölgede hafif derecede yanma ve batma hissedilmesi oldukça normaldir.
Kırmızı Maske Nasıl Kullanılır?
Kırmızı maske asidik bir yapıya sahip olduğu için bu işlemle beraber cilt soyulmasına sebep olabilecek başka ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır.
İlk adım olarak cilt güzelce temizledikten sonra iyice kurulanır. Maskenin kuru cilde uygulanması daha iyi sonuçlar elde edilmesine sebep olur. Ürünlerinin yapıları gereği cilde sürüldüklerinde cildi tahriş etmesidir. Maske uygulamasıyla beraber derinin üzerindeki hücreler arasındaki bağ giderek zayıflar ve üst deri tabakası soyulmaya başlar. Ardından üst tabakadaki hücreler dökülür ve yeni deri oluşumu hızlanır. Böylelikle cilt yenilenmiş olur ve bu işlemler cildin güneşe karşı duyarlılığını artırır. Yaz döneminde güneşten korunmak diğer mevsimlere göre çok daha zor olduğu için kırmızı maskenin yaz aylarında kullanımı tavsiye edilmez. Maskenin ilkbahar, kış ve sonbahar mevsimlerinde uygulanması tavsiye edilir. Formülünde bulunan alfa hidroksi asit (AHA) ve beta hidroksi asit (BHA) sebebiyle güneş yanığı riskini büyük oranda artırır. Bu sebeple kırmızı peeling kullanırken yüksek faktörlü güneş koruyucu ihmal edilmemelidir. Sadece ürünü kullanırken değil, kullandıktan sonra bir hafta gibi bir süreyle güneş koruyucu kullanılmaya devam edilmelidir.