Kamu Kamu Meyvesinin Yararları Nedir?


Kamu Kamu meyvesi, dünyada en çok C vitamini içeren doğal besin kaynaklarından biridir. Amazon yağmur ormanlarında yetişen kamu kamu meyvesi, güçlü antioksidan içeriğine sahip doğal bir C vitamini kaynağıdır.
Kamu kamu; tohumları, küspesi ve kabuğu işlendikten sonra elde edilen ve yüksek antioksidan özellik gösteren, amazon bölgesinde yetişen bir meyvedir. Kamu kamu, bataklık veya su basmış alanlarda, yavaş yavaş büyüyen çalı halindedir. Çalıları 1,0-3,2 cm çapında olup 1-3 metre yüksekliğine kadar büyümektedir.
Kamu kamu meyvesi sodyum, potasyum, kalsiyum, çinko, magnezyum, manganez ve bakır gibi minerallerin önemli bir kaynağıdır. Kamu kamu meyvesi, polifenol içeriğinin zengin olmasıyla antioksidan etki de gösterir. Polifenol ve fenolik içeriği tohumlarında ve kabuklarında daha yüksek oranda bulunmakta olup diğer tropik meyvelerden daha yüksektir. Tüm bu özellikleriyle diyabet, tansiyon, obezite gibi hastalıklara karşı koruyucu olmanın yanı sıra vücudu enfeksiyon gibi sağlığı etkileyen durumlardan da korumaya yardımcı olur.
Bu mucizevi meyve hücre yenilenmesini sağlayarak erken yaşlanmayı önler aynı zamanda yaşa bağlı kas dejenerasyonunu azaltarak cilt elastikiyetini korur. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder ve cildi, kemikleri ve kasları destekleyen bir protein olan kolajen oluşumu için gereklidir. Bir başka deyişle kamu kamu, daha sıkı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.